Magia unei întrebări. Tehnica SPIN.

Build better loan database with shared knowledge and strategies.
Post Reply
sohanuzzaman53

Magia unei întrebări. Tehnica SPIN.

Post by sohanuzzaman53 »

SPIN-selling este o tehnică de vânzare bazată pe 4 tipuri de întrebări: situaționale, problematice, extractive, de ghidare. Voi descrie în acest material cum să utilizați tehnica de vânzări SPIN pentru a vă crește nivelul de calificare ca manager de vânzări.

Aceasta nu este o recenzie a SPIN Selling de Neil Rackham. Aceasta este o tehnică de utilizare a tehnologiei sale în realitățile pieței ruse. Neil Rackham este o ființă umană remarcabilă. A reușit Date actualizate ale numărului de telefon mobil din 2024 să sistematizeze ceea ce multe vedete din vânzări au înțeles intuitiv, dar nu a putut explica tinerei generații. Desigur, recomand să citești cartea „Vânzarea SPIN”. Neil descompune în mod clar statisticile și creează un sistem coerent. Dar nefiind o persoană cu experiență în vânzări, a adăugat o mulțime de informații relevante, dar nu de utilizare practică.

Prin urmare, mi-am luat responsabilitatea să vă spun cum folosesc tehnologia de vânzări SPIN în munca mea. Acest circuit este simplu și ușor de aplicat și necesită puțină ingeniozitate și practică constantă pentru a fi aplicat efectiv.

Unde poate fi folosită tehnica SPIN?
Am întâlnit o discuție aprinsă pe un forum de coaching despre unde ar putea fi folosită tehnologia lui Neil Rackham. Îmi este greu să înțeleg aceste dispute, deoarece am înțeles esența sistemului, tehnica SPIN este folosită nu numai în vânzări sau în formare, ci și în familie. De exemplu, nu intru într-o ceartă cu bunica mea despre reguli stricte, îi pun doar câteva întrebări și acesta este sfârșitul discuției. Aș numi SPIN nu doar o tehnologie de vânzări, ci o tehnologie de conversație. Prin urmare, răspunsul meu este că SPIN poate fi folosit nu numai în orice tip de vânzări, ci și în orice tip de persuasiune.
Post Reply